megyei időjárás

2020.06.22. 07:00

Ne az esernyőbe kapaszkodjunk hétfőn

Hétfőn szeles, borongós, hűvös idő lesz.

Sonline

időjárás, szél

Délután szakadozhat kissé a felhőzet. Számottevő csapadéktól mentesen telik a nap. Erős, gyakran viharos északi, északnyugati szél fúj.

Éjszaka, lassan csökken a felhőzet. Továbbra is erős, gyakran viharos lökésekkel kísért északnyugati szél fúj.

A jellemző hőmérséklet átlaga (Celsius):

hétfő reggel 15,

hétfő délután 22,

kedd reggel 14 fok körül alakul.

Front nincs felettünk, de a légkör magasabb szintjein egy-két fokkal enyhébb levegő érkezik térségünkbe. A különösen érzékenyeknél gyenge melegfront jellegű hatás miatt előfordulhat fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden, nyugaton és keleten erős marad a szél. Nyugat felől csökken a felhőzet, már csak az ország keleti felén kell felhős időszakokra készülni, és ott egy-egy futó zápor is kialakulhat. Késő délutánra ott is a napsütés lesz jellemző. Éjjel mérséklődik a szél.

– Szerdán előreláthatólag jelentősen mérséklődik a szél, szerte az országban naposra fordul az idő. Délután, a Duna-Tisza közén elvétve előfordulhat egy-egy futó zápor, esetleg zivatar, de nem lesz jellemző.

– A jövő hét második fele sok napsütést, melegedést, a hétvégén már 30 fok körüli hőmérsékletet ígér. Az eddiginél jóval kevesebb helyet érintően, de délutánonként főként az északi országrészben előfordulhat frissítő zápor, egy-egy zivatargóc. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!