megyei időjárás

2020.07.10. 07:00

Elő a bikinikkel, támad a nyár!

Nem tágít a forró nyár. Tovább melegszik az időjárás Somogyban.

Sonline

Fotó: NemA

Pénteken tovább melegedő, túlnyomóan derült, nyaralóidőre van kilátás, kánikulával Somogy megyében. Kissé megélénkül a déli, délkeleti szél. Éjszaka jelentősebb változás még nem történik az időjárásban, kifejezetten enyhe lesz a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

csütörtök délután 30,

péntek reggel 16,

péntek délután 33,

szombat reggel 18 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szombaton ismét hidegfront éri el térségünket. A Dunántúl északi térségében megerősödő ÉNY-i széllel, délutántól felhősödéssel, záporokkal esőkkel már várhatóan mérséklődik a hőség. Az ország túlnyomó részén viszont még marad a kánikula, növekvő fülledtséggel, majd délután, este és éjjel elszórtan kialakuló, heves zivatarokkal.

- Vasárnap kelet felé távozik az erőteljes lehűlést hozó hidegfront. Délelőtt, a Dunától keletre még borongósabb idő valószínű esőkkel, záporokkal, de nyugat felől csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen kisüt a nap. Ám eközben, a nyugati országrész felől megerősödik az É-i szél. Viharos, 70-90 km/órás széllökések is előfordulhatnak!

- Hétfőn, kedden és szerdán alapvetően napos, eleinte mérsékelten meleg, de napról-napra melegedő idő ígérkezik. Itt-ott, főként az északi, északkeleti országrészben gyenge, futó zápor előfordulhat, de nem lesz jellemző a csapadék. Eleinte mérsékelt, majd gyenge légmozgás valószínű.

Továbbra sem lesz igazi fronthatás, csupán a légkör felsőbb rétegeiben zajló melegedés eredményeképpen tapasztalhatunk fejfájást, vérnyomásingadozást, de ingerlékenyebbé is válhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!