helyi időjárás

2020.10.22. 07:00

Októberi szél frissítheti az enyhe levegőt

Marad az évszaknak megfelelő időjárás csütörtökön is. Somogy megyében még mindig csapadékmentes napra számíthatunk.

Sonline

Csütörtökön mérsékelt, olykor kissé élénkebb délnyugati, nyugati légmozgás lesz jellemző Somogy megyében. A hajnali párásság fokozatosan eloszlik és változóan napos-fátyolfelhős idő alakul ki felettünk. Enyhe lesz a kora délután a levegő hőmérséklete.

Éjszaka is hasonló marad a helyzet: élénkebb légmozgás mellett gyengén felhős, csillagfényes, kevésbé párás idő a valószínűbb.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

csütörtök reggel 8,

csütörtök délután 17,

péntek reggel 8 fok körül alakul.

Marad a frontmentes időjárás, sőt a napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra. Tölthetjük a D-vitamin raktárakat és még gyorsítja is az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van. Ha tehetjük, sétáljunk a szabadban, amennyit csak tudunk.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken gyenge, a déli országrészben mérsékelt légmozgás valószínű. A reggeli párásság fokozatosan eloszlik, csökkenő rétegfelhőzetté alakul. Napos, szűrt napsütéses és erősebben felhős területek, időszakok egyaránt előfordulnak. Többnyire északon tartósabb ködfoltokra is számítani kell. Éjszaka egy gyenge hidegfront éri el hazánkat, megvastagszik a felhőzet, elszórtan kisebb eső is eshet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!