megyei időjárás

2020.11.29. 07:00

A nap is kisüthet a hét utolsó napján

Vasárnap egy gyenge hidegfront kissé átkeveri a megülepedett párás, hideg levegőt.

Sonline

Már napsütésre lehet számítani, és kissé élénk északi szélre. Éjszaka derült időre van kilátás.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szombat délután 2,

vasárnap reggel 0,

vasárnap délután 3,

hétfő reggel 0 fok körül alakul.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Lassulnak reflexeink, tartós álmosságérzés is jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A vércukorszint is alacsonyabbá válhat. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Hétfőn, a front mögött várhatóan kitisztul a keleti országrész felett is az ég. Több órás napsütésben bízhatunk, de ennek ellenére hideg idő lesz. Csapadék nem várható.

- Kedden eleinte frontmentes, nagyobbrészt napos, idő ígérkezik, majd délutántól északnyugaton egy közeledő melegfront hatására befelhősödik az ég. Hajnalban erősebb fagyra van kilátás és várhatóan napközben is csak kevéssel emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet. Éjszaka országszerte vastagszik a felhőzet.

- Szerdán erősen felhős, borongós idő a legvalószínűbb, de napközben említést érdemlő csapadék nem valószínű. Éjjel viszont délnyugaton már előfordulhat kisebb havazás.

- Csütörtökön előreláthatólag egy mediterrán ciklon okozhat változatos, és országrészenként eltérő időjárást. A Dunántúlon havazásra, a középső országrészben kevés havas esőre, esőre, keleten csak borongós, csapadékmentes időre van kilátás. De ennek bizonytalansága még meglehetősen nagy. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik