helyi időjárás

2021.01.11. 07:00

Havazásra kell számítanunk hétfőn is

Lehet készíteni a hólapátokat hétfőn is, vagy legalábbis a seprűket, mert akár 3 centiméteres hó is hullhat térségünkben.

Sonline

Somogy megyében hétfőn folytatódik a borongós időjárás. Mediterrán ciklon érte el vasárnap térségünket, amely következtében továbbra is számítanunk kell téli csapadékra.

Hétfőn reggel kissé élénk, majd gyenge északi légmozgás lesz jellemző. Elsősorban a déli határvidék térségében várható elszórtan hószállingózás, hóesés a nap folyamán, de a megye északabbi részein sem kizárható az előfordulása. Előreláthatólag lepel, esetleg 1-3 centiméteres hóréteg alakulhat ki helyenként.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő reggel -2,

hétfő délután 2,

kedd reggel -3 fok körül alakul.

Továbbra is kettős fronthatás terheli az arra érzékenyek szervezetét. Fejfájást, vérnyomás-ingadozáss, fáradékonyságot, álmosságérzet okozhat.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden reggel a keleti határvidéken még lehet hószállingózás, de már kelet felé távozik a csapadékot adó felhőzet. Változóan napos-ködös, párás, illetve ködfelhős időre van kilátás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!