helyi időjárás

2021.02.25. 07:00

Napfényben csütörtökön sem lesz hiány Somogyban

Ma is szép időnk lesz. Habár reggel még didereghetünk, de fokozatosan emelkedik a levegő hőmérséklete.

Sonline

Csütörtökön a hajnali, kora reggeli időszakban lehet párásság, ködfoltok térségünkben. Néhol gyenge fagy, de napkeltét követően gyorsan javul az idő, és emelkedik a hőmérséklet.

Napközben folytatódik a frontmentes, szélcsendes, többnyire derült, tavaszi idő. Éjszaka sem érkezik változás, derült égbolt mellett párásodik a levegő.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

csütörtök reggel 4,

csütörtök délután 18,

péntek reggel 4 fok körül alakul.

Anticiklon alakítja időjárásunkat, ezért fronthatás nem veszi igénybe a szervezetünket. Az átkeveredés hiánya miatt az alsóbb légrétegekben magas a levegő páratartalma, ezért a légutakban a hőleadás korlátozott. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken a hajnali, reggeli párásság és ködfoltok eloszlását követően, napközben döntően derült ég, napsütés, szép tavaszi idő várható.

- Szombaton egy hidegfront érkezik, megerősödő É-i széllel, mérsékelt lehűléssel, felhősödéssel, kisebb záporokkal.

- Vasárnapra mérséklődik, de nyugaton és keleten kissé élénk lesz a szél. A Duna-Tisza közén, ahol gyengének ígérkezik a légmozgás, előfordulhatnak elszórtan gyenge záporok, a Tiszántúlon, valamint a Dunántúlon napos, csapadékmentes idő valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!