helyi időjárás

2021.03.08. 07:00

Hamisítatlan márciusi időjárás vár ránk hétfőn

Sokat süt a nap hétfőn, de többször gomolyfelhők árnyékolhatják a gondtalan D-vitamin töltést Somogy megyében. Ám jó hír, hogy frontoktól nem kell tartanunk hétfőn.

Sonline

Hétfőn még frontmentes, napos idő várható Somogyban, de fátyolfelhősödés, kisebb gomolyképződés zavarhatja időnként a napsugarakat.

Kissé felélénkül az északnyugati szél. A hajnali fagy napkeltét követően gyorsan megszűnik, de kora délután is hűvös idő lesz. A hőérzetet az élénk szél tovább ronthatja.

Éjszaka zömében csillagfényes égbolt valószínű. Gyenge, északias szél fúj. Hajnalban gyenge, mérsékelt fagyra kell készülni.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

hétfő reggel -3,

hétfő délután 9,

kedd reggel -3 fok körül alakul.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb a trombózis esélye. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden délelőtt még az ország nagy részén kisüt a nap, de északnyugat felől vastagodó felhőzet terjeszkedik. Délutánra nagyrészt beborul, már csak keleten lehet néhol szűrt napfény. Számottevő csapadék nem érkezik, de késő délután, este, északnyugaton lehet szemerkélés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!