megyei időjárás

2021.04.11. 07:00

Az erősebb szél ellenére kissé melegebb idővel zárjuk a hetet

Vasárnap is enyhe idő várható Somogyban, olykor erős széllökésekkel.

Sonline

Nyugat felől fokozatosan megvastagodó felhőréteg szűri, zavarja a napsütést. Késő délután azonban már lecsökken a felhőzet. Elvétve nem kizárt gyenge záporeső, kisebb szemerkélés is, de számottevő csapadék nem hullik. Este, illetve éjszaka eseménymentes, gyengén felhős idő lesz.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

vasárnap reggel 5,

vasárnap délután 16,

hétfő reggel 8 fok körül alakul.

Légköri front nincs felettünk, de még vasárnap is enyhe légtömeg érkezik fölénk. A különösen érzékenyeknél esetleg gyenge melegfront jellegű hatások jelentkezhetnek: pl. fejfájás, migrén, álmatlanság, koncentrálási nehézségek, fáradékonyság, emellett csökkenhet a koncentráló-képesség. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Hétfőn, a nap túlnyomó részében még hasonlóan enyhe, változóan napos-felhős idő látszik valószínűbbnek, de elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor. Éjszaka erős hidegfront érkezik esőkkel, záporokkal, északnyugatira forduló, és a Dunántúlon megerősödő széllel.

- Kedden mediterrán ciklon alakítja az időjárást: nyugaton, északnyugaton erősen szeles, hideg idő, és havas eső, havazás, hózáporok szakítják meg ismét a tavaszt, míg keleten kevésbé szeles, esős, enyhébb idő valószínű.

- Szerdán, csütörtökön viharos szél, erősen felhős, borongós idő, kisebb esők, havas esők, záporok, hózáporok mellett, hideg időre van kilátás.

- Pénteken kissé már javulni látszik az időjárás. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik