helyi időjárás

2021.10.18. 07:00

Kellemes őszies idő lesz Somogyban

Napsütéssel és frontmentesen indul a hetünk Somogy megyében. Nem kell esőtől tartanunk és a levegő hőmérséklete is kellemes lesz hétfőn.

Sonline

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Hétfőn délelőtt még fátyolfelhők szűrik a napsütést, de délutánra már a napsütés lesz túlsúlyban. Kellemesen alakul a hőmérséklet a megyében. Gyenge északnyugati szél fújhat.

Éjszaka eleinte kevés lesz a felhő, majd észak felől fokozatosan vastagszik a fátyolfelhőzet. Itt-ott köd képződhet. Eső nem várható.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő reggel 3,

hétfő délután 16,

kedd reggel 5 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden is fátyolfelhők szűrik majd a napsütést, a délies légmozgás gyenge marad.

- Szerdán élénkülő, a Dunántúl térségében megerősödő D-i szél mellett, döntően napos időre van kilátás, helyenként mérsékelt felhősödéssel. Az átlagosnál már több fokkal magasabban alakul a hőmérséklet. Az éjszakai, reggeli, kora délelőtti órákban ködfoltok, illetve kis körzetekben, ködből átmenetileg megemelkedett ködfelhőzet kedden is, szerdán is előfordulhat. Esetlegesen, tartósabban megmaradó ködben alacsonyabban tetőzik a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!