megyei időjárás

2021.11.08. 07:00

Szomorú, borongós idővel indíthatjuk a hetet

Hétfőn reggel erősen felhős, borongós idővel indul a nap. Elszórtan eső is esik.

Sonline

Délelőtt borongós időben elgyengül, megszűnik az eső. Délután már csak elvétve lehet szemerkélés. Túlnyomórészt marad a borús, erősen felhős égbolt.

Felélénkül az északnyugatiszél. Hidegfronti hatás várható.

Éjszaka, észak felől tovább csökken a felhőzet az északi és középső országrész felett, miközben a déli határvidéken borongós időben átmeneti esőre is számítani kell. A derültebb tájakon erősebb lehűlésre, elszórtan gyenge fagyra is készülni kell, míg délebbre enyhébb lesz az éjjel. Foltokban párásság, köd képződhet.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

vasárnap délután 11,

hétfő reggel 8,

hétfő délután 10,

kedd reggel 4 fok körül alakul.

Az aktuális időjárási helyzet reggelig még a meleg-, hétfőn napközben már a hidegfrontokra érzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez elsősorban fejfájást, erősödő migrént, fáradtságérzetet okozhat. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden a déli határvidék felől is elvonul a frontfelhőzet, de kezdetben a párásság, ködfoltok, ködfelhőzet lehet túlsúlyban. A délelőtt folyamán egyre nagyobb területen válik napossá az időjárás. Mérsékelt, olykor élénkebb É-ias légmozgás várható.

- Szerdától a hétvégéig frontmentes időre van kilátás. Mivel eleinte déli áramlással enyhébb levegő sodródik fölénk a magasban, nő az esélye a tartósabb ködfelhőzet kialakulásának, így bizonytalan eloszlásban ködfoltos, ködfelhős és szűrt napsütéses területek, időszakok váltakoznak. A sűrűbb ködben ködszitálás előfordulhat, egyéb csapadék nem várható. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik