megyei időjárás

2021.12.03. 07:00

Erős szél és kellemetlen hideg várható Somogyban

Pénteken a ciklon hidegfrontja lesz felettünk. Élénk, erős észak-nyugati szél fúj Somogyban.

Sonline

Eleinte borongós idő jellemzi az időjárást, majd északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Több-kevesebb napsütésre is lehet készülni. Számottevő csapadék napközben már nem hullik, elvétve lehet gyenge havas eső, eső. Lehűl a levegő. Éjszaka tovább csökken a felhőzet, mérséklődik, legyengül a légmozgás. Gyorsan hűl a levegő. Szombat hajnalban számítani kell gyenge vagy mérsékelt fagyra.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

péntek reggel 2,

péntek délután 4,

szombat reggel 0 fok körül alakul.

Pénteken már hideg fronthatás várható. Fejfájás, migrén, fáradtságérzet, álmatlanság jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szombaton zömmel erősen felhős időre készülhetünk, átmeneti napos időszakokkal. Estig csapadék nem hullik, de estétől nyugat felől egyre többfelé kell számítani csapadékra. Az ország északi felén inkább hó, havas eső, a déli felén zömmel eső esik.

- Vasárnap erősen felhős, borongós idő várható, többfelé esővel, nyugaton és északon havas esővel, átmeneti havazással, hószállingózással.

- Hétfőn az ország északnyugati felén csökken a felhőzet, kisüt a nap, míg a délkeleti felén az országnak előreláthatólag erősen felhős marad az ég. Számottevő csapadék viszont nem hullik. A Dunántúlon erős ÉNY-i szél fúj.

- Kedden keleten is szeles, változóan felhős-napos, csapadékmentes, hideg idő a legvalószínűbb. A középső országrészben lehet gyenge a légmozgás.

- Szerdára legyengül a szél, és napos, de hideg időben bízhatunk. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik