Időjárás

2022.02.03. 07:00

Fellélegezhetnek a frontérzékenyek

Csütörtökön távozó hidegfront alakítja az időjárást, majd kb. fél napig frontmenetes idő várható.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Délelőtt nagyobbrészt napos idő lesz jellemző mérsékelt felhősödésekkel. Eleinte még élénk, erős lökések kísérhetik az ÉNY-i szelet, de fokozatosan mérséklődik a légmozgás.
Délutántól vastagodó felhőzet sodródik megyénk fölé nyugat felől. Számottevő csapadék nem valószínű. Legyengül a légmozgás.
Éjszaka változó, megvastagodó, majd csökkenő felhőzet várható. Számottevő csapadék nem érkezik. Gyenge marad, de D-ire fordul a légmozgás.

 

 

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 0,
csütörtök délután 6,
péntek reggel 1 fok körül alakul.

Egyre inkább a melegfrontra érzékenyeket terhelheti az időjárás. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben. (Forrás: met.hu)

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken mérsékelt D-i széllel érkező melegfrontra van kilátás. Nagyobbrészt felhős, délen, délnyugaton naposabb idő várható, többnyire csapadék nélkül. Az északkeleti megyékben van esélye hószállingózás, átmeneti hóesés előfordulásának. Hajnalban már hidegfont érkezik, erősödő ÉNY-i széllel, szakadozó felhőzettel, futó záporokkal.
- Szombatra változóan napos-felhős, az ország ÉNY-DK irányú középső sávjában szeles idő ígérkezik. Elvétve, az északi, északkeleti határszélen lehet vegyes halmazállapotú zápor, de alapvetően csapadékmentes idő valószínű.
- Az Alföldön és a főváros környékén vasárnap is erős szélre van kilátás, másutt mérsékelt légmozgás valószínűbb. Erősen felhős idő ígérkezik, csak kevés napsütés lehet.
- Hétfőn is még erősen szeles idő várható, csak délnyugaton és északkeleten marad a mérsékeltebb a légmozgás. A változó felhőzetből elszórtan alakulhatnak ki futó záporok, északon, északkeleten havas eső, illetve hózápor is lehet.
- Keddre frontmentes, szélcsendes, napos, nyugodt, az évszakos átlagnál enyhébb idő ígérkezik.
(Forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!