Időjárás

2022.03.31. 07:00

Rengeteg esőre lehet számítani

Csütörtökön borongós idő lesz. Változó intenzitással, de egész nap esik az eső. Az ország túlnyomó részén jelentős mennyiségű (10+ mm) csapadék várható.

Sonline

Fotó: Shutterstock

 Az ország északi felén a 20 mm-t is meghaladhatja a napi csapadékösszeg.
Napközben, keleten feltámad és megerősödik a D-i szél, miközben délután, a nyugati országrészben erősödő É-i szél lesz jellemző.
Éjszaka marad a borús, nyugaton és keleten szeles időjárás. Szünetekkel, de továbbra is sokfelé esik az eső.

 

 

A jellemző hőmérséklet átlaga :
csütörtök reggel 8,
csütörtök délután 11,
péntek reggel 7 fok körül alakul.

 

Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. (Forrás: met.hu)

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken előreláthatólag kelet felé húzódik a csapadék. A Dunántúl térségében már csak elgyengülő szemerkélés várható, de ott is erősen felhős, borult marad az ég, míg a középső és keleti térségben még kiadós eső eshet (itt-ott az ég is megdörrenhet). Jelentősen csökken a hőmérséklet. Nyugaton erősödő É-i szél támad, miközben keleten elgyengül a DNY-i légmozgás.

- Szombaton tovább csökken a hőmérséklet, és döntően borongós időre készülhetünk, de itt-ott átmenetileg felszakadozhat a felhőtakaró. Északon élénk. olykor erős, délen mérsékeltebb ÉÉNY-i szél várható. Délnyugaton, délen van nagyobb esélye említést érdemlő esőnek, míg északabbra csak elszórtan lehet kisebb zápor. Vasárnapra virradóan havazásba és havas esőbe is válthat az előreláthatólag a déli országrészre jellemző csapadék.

- Vasárnap nyugaton és északkeleten erős marad az É-i szél, a középső országrészben mérséklődik a légmozgás. Borongós időben, kis mennyiségben előfordulhat elszórtan vegyes halmazállapotú csapadék.

- Hétfőre úgy tűnik, hogy legyengül, illetve D-ire fordul a szél. Zömmel felhős marad az ég, de itt-ott már a nap is előbukkanhat. Elszórtan továbbra is lehet kisebb eső, záporeső, itt-ott hózápor, havas eső.

- Kedden előreláthatólag felszakadozik a felhőzet, pár órára kisüthet a nap, majd újabb felhősáv érkezése körvonalazódik szórványosan kisebb esőkkel és erősödő ÉNY-i széllel.
(Forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!