Megyei időjárás

2022.05.20. 07:00

Néhol felhők zavarhatják a napsütést, de el nem ázunk

Péntek a kelet felé vonuló, a többnyire vékony és szakadozott felhőzet zavarhatja a napsugarakat Somogyban.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Csapadéktól nem kell tartani. Gyenge vagy mérsékelt légmozgás várható. Délután már zavartalanabb napsütés válik jellemzővé, mérsékelt légmozgással. Éjszaka eleinte csillagfényes, gyengén felhős égbolt várható gyenge vagy mérsékelt széllel. Hajnalban kezdődhet erőteljesebb gomolyképződés, melyből itt-ott zápor, zivatar is kialakulhat.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök délután 23,
péntek reggel 10,
péntek délután 27,
szombat reggel 15 fok körül alakul.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál meleg fronthatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szombaton előreláthatólag egy felettünk elgyengülő hidegfront alakítja időjárásunkat. Az északnyugati, északi országrészben már felfrissül a levegő, megerősödik az ÉNY-i szél. Változó felhőzet melletti napsütés ígérkezik elszórtan záporral, az Alpokalján, délután zivatargócokkal. Az ország délkeleti felén, a front előtt még fülledt, kifejezetten meleg idő várható, 30 fok köré emelkedik a hőmérséklet. Néhol előfordulhat zápor.

- Vasárnap csökkenő hőmérsékletre, de így is kellemes hőmérsékletű, nagyobbrészt napos, az ország középső sávjában kissé még szeles időre lehet készülni. Nyugaton és északkeleten elvétve kialakulhat gyenge záporeső.

- Hétfőn is alapvetően napos, kellemes hőmérsékletű idő a legvalószínűbb. Az esti órákban egy nyugat felől érkező csapadékmező felhőzete már elérheti a Dunántúlt, majd éjjel országszerte felhősödésre, az ország nyugati felén esőkre, zivatarokra van kilátás.

- Keddre az átlagosnál még nagyobb bizonytalansággal, de változékony, esőkkel, zivatarokkal is tarkított, hűvösebb idő körvonalazódik.

- Szerdán már melegedés, változóan napos-felhős idő kialakulása valószínűsíthető, de este, éjjel újabb zivatarokat is adó csapadéksáv érheti el a térséget. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!