Megyei időjárás

2022.06.13. 07:00

Előbb sok napsütést, majd erős szelet kapunk hétfőn

Csapadékra nincs kilátás hétfőn, napközben zavartalan napsütés lesz a jellemző, de éjszaka megerősödik a szél.

Sonline

Illusztráció.

Forrás: shutterstock

Hétfőn kora délutánig zavartalan napsütés várható gyenge légmozgással, gyorsan emelkedő hőmérséklettel.

Egy hidegfront közelíti meg térségünket, ezért a délután második felében már a Dunántúlon is felhősödésekre lehet készülni. A front érkezésekor feltámad és egyre nagyobb területen megerősödik az északnyugati szél is. Az a valószínűbb, hogy ezúttal nem érkezik számottevő csapadék a térségbe, de elvétve előfordulhat futó záporeső. Zivatarokra  inkább csak a nyugati, délnyugati határszélen kell számítani. 

Az esti órákban országszerte erős lökésekkel is kísért észak északnyugati szélre van kilátás, majd az éjszaka folyamán mérséklődik a légmozgás. Mérsékelten, szakadozottan felhős, általában csapadékmentes időre van kilátás.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
vasárnap délután 26,
hétfő reggel 15,
hétfő délután 28,
kedd reggel 14 fok körül alakul.

Egy hidegfront éri el a Kárpát-medencét, emiatt a hidegfrontra érzékenyeknél felléphet fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás. A szervezet görcskészsége erősödik, továbbá halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Kedden, szerdán előreláthatólag változóan napos-felhős, nagyobbrészt napos, csapadékmentes, nyugodt idő a valószínű Somogy megyében, eleinte alacsonyabb, de az átlagosnak nagyjából megfelelő, napról-napra emelkedő hőmérséklettel számolhatunk, a szél csak ritkán borzolhatja hajunkat. 

Forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!