Megyei időjárás

2022.06.22. 06:55

Folytatódik a meleg nyári idő, de estére készíthetjük az esernyőket!

Ma napközben ismét fülledt, meleg, napsütéses idő lesz

Fotó: Lapat Lili

 Nagyon erős UV-sugárzással akár 30 fok fölé várható a jellemző maximum hőmérséklet. Késő délután ismét egy hidegfront érkezik. A front előtt, a délután folyamán nyugat felől növekszik a felhőzet, keleten még zömmel napos idő a valószínű.
Kora estig nem valószínű csapadék, majd estétől a Dunántúl nyugati térségében, majd éjszaka a középső és déli országrészben is egyre többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. Heves zivatar legnagyobb eséllyel a Dunántúl középső és déli térségében alakulhat ki! Az ország északkeleti harmada előreláthatólag kimarad a csapadékból vagy csak elvétve esik, kevés eső abban a térségben.
Kora reggelre nagyrészt elvonul a csapadék, lecsökken a felhőzet, kisüt a nap. A Dunántúl nyugati felén alakulhat ki egy-egy helyi csapadékgóc.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda reggel 15,
szerda délután 28,
csütörtök reggel 18 fok körül alakul.

(forrás:eumet.hu)

A hazánk fölött áthaladó hidegfront kelet felé távolodott el a Kárpát-medencétől, mögötte hűvösebb levegő áramlik térségünk fölé, és a szél is mérséklődik. Ezek a hatások a vegetatív idegrendszerünket paraszimpatikus azaz  vegetatív idegrendszerben gátló hatás felé tolják el, ezért csökken a szervezet energiaforgalma.

(forrás:met.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!