Helyi időjárás

2022.06.12. 07:00

Tökéletes strandidőnk lesz vasárnap Somogyban

Sok napsütéses órával búcsúzik tőlünk június első hete, szerencsére még esőre sem kell számítani. Azonban az erős ultraviola sugarak miatt érdemes lesz védeni bőrünket.

Fotó: Lang Róbert

Vasárnap alapvetően napos, időnként és helyenként kissé gomlyfelhős, csapadékmentes idő lesz jellemző. Mérsékelt, olykor kissé élénkebb északias légmozgás frissítheti a hőérzetet, de még így is nyaralóknak kedvező hőmérséklet várható. 

Erős UV-sugárzással kell számolni. Éjszaka derült ég legyengülő légmozgás várható.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
vasárnap reggel 13,
vasárnap délután 26,
hétfő reggel 14 fok körül alakul.

Hagyományos értelemben vett fronthatás nem terheli a szervezetünket, de közvetett módon negatívan befolyásolja szervezetünk működését a kifejezetten magas indexekkel rendelkező UV-B sugárzás. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Hétfőn délelőtt napsütés, délután viszont hidegfront érkezik, megerősödő északnyugati széllel. A front, a jelenlegi modellszámítások alapján nem hoz számottevő csapadékot, elvétve lehet jelentéktelen eső, zápor. Inkább csak a nyugati határszélen alakulhat ki, vagy nyúlhat be Ausztria felől egy-egy heves zivatar.

Forrás: eumet.hu 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!