Megyei időjárás

2022.08.31. 08:00

Szikrázó napsütés és enyhe szellő érkezik szerdán

Egy anticiklon alakítja időjárásunkat, amely nyomában átmeneti felhősödésekre van kilátás, de esőre és hidegre egyelőre nincs. Szerdán nyárias meleg időnk lesz Somogyban.

Fotó: Shutterstock

Szerdán délelőtt napos idő lesz, kevés fátyolfelhőzettel. Délután már több lesz felettünk a felhő, de összességében nyárias, meleg idő ígérkezik. Csapadéknak estig kicsi az esélye. Az északi szél a nap nagy részén gyenge, mérsékelt marad, majd estére többfelé megerősödik.


Az esti óráktól nyugat felől már számítani kell eleinte kisebb, majd éjszaka jelentősebb esőkre, és tovább vastagszik a felhőzet.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
kedd délután 27,
szerda reggel 16,
szerda délután 28,
csütörtök reggel 14 fok körül alakul.

Anticiklon peremén helyezkedünk el, így az határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni. Ha az egészségi állapotban mégis különféle panaszok, illetőleg működési rendellenességek jelentkeznek, amelyek most nem írhatók az időjárás számlájára, érdemes háziorvoshoz fordulni. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- A meteorológiai ősz első napja lehűlést és változékonyabb időt ígér. Borongós, sokfelé esős idővel indulhat a tanév reggele, majd napközben fokozatosan gyengülnek, megszűnnek az esők, és délután északon, illetve nyugaton rövid időszakokra a nap is kisüthet. Az eleinte élénk, keleten erős É-Ék-i szél napközben fokozatosan mérséklődik. Hűvös lesz.

Forrás: eumet.hu 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!