Megyei időjárás

2022.10.21. 08:00

Reggel talajmenti fagy, délután szűrt napsütésre számíthatunk

Nyugat felől egyre vastagabb fátyolfelhőzet érkezik, de estig nem alakul ki eső. A déli, délkeleti szél többfelé lesz élénk, néhol erős lökések is lehetnek. Reggel több helyen lehet talajmenti fagy, délután 12 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk.

1708163458

Fotó: shutterstock

Somogy megye térségében pénteken, a reggeli hideg időt követően, napközben folytatódik a nyugat felől érkező, változó vastagságú, előreláthatólag többnyire vékony, áttetsző, de időnként, főképp az északi országrész felett megvastagodó felhősödés. Keleten, délkeleten, délelőtt még derült égbolt lesz jellemzőbb, majd ott is szűrtebbre fordul a napsütés. Esőtől sehol sem kell tartani. A Dunántúlon és a Duna mentén erősebb délkeleti szél támad. Estére nyugaton és a középső országrészben legyengül, keleten felélénkül a délkeleti szél, majd éjszaka már országszerte gyenge légmozgás várható. Szakadozott, el-elvékonyodó felhőzet várható az ország fölé csapadék nélkül. 

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 3,
péntek délután 16,
szombat reggel 9 fok körül alakul.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

 

források: eumet.hu, köpönyeg.hu, met.hu;

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!