Megyei időjárás

2022.10.03. 08:00

Szeles idővel vághatunk neki a hétnek

Somogy megyében hétfőn is folytatódik a szeles idő, többfelé viharos széllökésekkel.

Fotó: Shutterstock

A délnyugati, valamint az északkeleti határszélen lehet mérsékeltebb a légmozgás. Alapvetően a napsütés lesz jellemző, de időszakosan, átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és elszórtan futó záporok alakulhatnak ki.Éjszaka is hasonló marad az időjárás, a szél kissé mérséklődik, és a záporok mennyisége is kevesebbé válik. Szerdától megnyugszik időjárásunk, egy anticiklon húzódik fölénk, a délnyugatira forduló áramlással egyre melegebb légtömegek érkeznek,

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 10,
hétfő délután 16,
kedd reggel 10 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Kedden mérséklődik a szél, és jobbára napos, döntően csapadékmentes, de még kissé hűvös időre készülhetünk. Elvétve, leginkább északkeleten még előfordulhat egy-egy zápor.
- Szerdától szombatig nyugodt, eseménytelen, frontmentes idő kialakulása várható napsütéssel, kellemes, eleinte 20 fok körüli, majd kevéssel 20 fok feletti hőmérséklettel, de reggelenként ködfoltok is kialakulhatnak, amik a délelőtt folyamán döntően feloszlanak.

forrás:eumet.hu

 

Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért azoknál, akiknek a neuro-hormonális rendszere nem működik olajozottan, azok hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatnak. Ilyen változás lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése. Ezért a közlekedésben résztvevők fokozottabban figyeljenek!

forrás:met.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!