Megyei időjárás

2022.11.15. 08:00

Marad az átláthatatlan köd

Éjszaka többfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, mely napközben több helyen tartósan is megmaradhat, csak kevés napsütésre van esély. Estétől nyugat felől elszórtan fordul elő szitálás, kisebb eső. A délies szél megélénkülhet. 5 és 14 fok között alakul a hőmérséklet a ködtől függően.

2059707983

Fotó: Shutterstock

Somogy megye térségében, kedden egy keskeny, felettünk szétoszló, elgyengülő csapadéksáv keresztezheti az országot nyugati és északkeleti irányban. Délelőtt zömében erősen felhős égbolt lesz jellemző az országban keleten ritkuló ködfoltokkal, melyekben ködszitálás is előfordul. Reggel a nyugati, majd déltájban már az északkeleti térségben lehetnek a magasban érkező felhőzetből érkező szemerkélések, mérsékelt esők. Délután északkelet felé mozog a csapadéksáv. Nyugaton és délen szakadozhat a felhőzet. A hőmérséklet délután a délnyugati, déli térségben enyhébbnek, míg az északkeleti tájakon 10 fok alattinak várható. Éjszaka borult égbolt lesz jellemző országszerte. A Tiszántúlon, majd hajnalban a déli megyékben is sokfelé elered az eső. Északnyugaton kevéssé valószínű csapadék. Peremhullám érkezik fölénk, de fronthatással nem kell számolni.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 8,
kedd délután 13,
szerda reggel 8 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdától egymást követő frontok érik el térségünket. Borongós időszakra és lehűlésre készülhetünk. A felhőzetből szerdán elsősorban a dél megyékben várható tartós, számottevő eső. Északabbra inkább csak időszakos, szórványos szitálás a valószínűbb.

- Csütörtökön, a keleti térségben felélénkül az északi szél, ami hidegebb levegőt sodor az országba. Eleinte borús idő a valószínűbb, elvétve szemerkélés, szitálás is kialakulhat. Délutánra előreláthatólag elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, itt-ott kisüthet a nap.

- Pénteken már jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de nyugat felől ismét vastagodó felhősáv érkezése körvonalazódik. Délelőtt, keleten még lehet bízni napfényben. Este, éjjel, nyugaton már eső is lehet. Hideg idő ígérkezik.

- Szombatra hideg, borongós időjárás a legvalószínűbb. Dél, délnyugat felől közeledő csapadéksáv érheti el az országot a nap folyamán. A déli megyékben a kezdeti esőt este, éjjel akár havas eső is válthatja.

- Vasárnap is hideg, zömmel erősen felhős nap ígérkezik. Szórványosan lehet változó halmazállapotú csapadék. Az eső mellett havas eső és átmeneti hóesés sem kizárt az ország területén.

forrás: eumet.hu met.hu windy.com koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!