Somogyi időjárás

2023.07.11. 08:00

Enyhül az idő kissé, néhol előfordulhatnak zivatarok

Kedden gyenge hidegfronti hatás mellett pár fokot csökkenhet a hőmérséklet Somogyban.

Sonline.hu

Fotó: Nemeth Levente Foto

Összességében marad a kánikula sok napsütéssel, de előfordulhatnak zivatargócok. A Dunántúlon van legnagyobb esélye zivatarok kialakulásának. Összességében kevés helyet érintenek majd a csapadékgócok, és előreláthatólag kevéssé lesznek viharos erejűek, mint hétfő éjjel.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő délután 34,
kedd reggel 18,
kedd délután 32,
szerda reggel 19 fok körül alakul.

Számottevő fronthatással nem kell számolni, de a változásokra különösen érzékenyen reagálóknál gyenge hidegfronti tünetek jelentkezhetnek. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán ismét fokozódik a hőség és a fülledtség. Az éjszakai zivatarok reggel, délelőtt elgyengülnek. Alapvetően napos idő alakul ki, de változó erősségű gomolyfelhősödések zavarják a napsütést. Délutántól egy közeledő hidegfront előtt labilizálódhat a légkör. Elszórtan, észak felől terjeszkedve egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, illetve zivatarok, köztük viharos zivatargócok is. A front előtti déli légmozgással nagyon meleg levegő érkezhet, 35 fokot meghaladó maximumok ígérkeznek.

- Csütörtökön az átvonuló hidegfront okoz várhatóan változékonyabb időjárást. Változó erősségű felhőzet mellett többfelé lehet időszakos eső, záporeső, főként keleten zivatar. Északnyugaton ígérkezik hűvösebb idő, tartósabb eső, míg délen és keleten még ekkor is 30 fok fölé várható a maximum hőmérséklet.

- Péntektől stabilabb légköri helyzet kialakulása körvonalazódik, igaz pénteken még sok lehet a felhőm időszakosabb a napsütés, és elvétve futó záporeső is előfordulhat. Az ország északnyugati felén ígérkezik mérsékeltebben meleg, délkeleten 30 fok körüli meleg idő.

- A hétvégére viszont már fokozódó hőség ígérkezik 35 fok körüli hőmérsékletekkel és napsütéssel. Vasárnap este, éjjel lehet egy-két frissítő zivatargóc az északi országrészben. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!