Megyei időjárás

2023.08.24. 08:00

Kicsit hűl a levegő, de ettől még a kánikula marad

Csütörtökön néhány fokot ugyan visszaeshet a maximum hőmérséklet, de összességében marad az évszakos átlagnál több fokkal melegebb időjárás.

Sonline.hu

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

Általában derült, szikrázóan napos idő várható, délután itt-ott kevés fátyolfelhővel.
Csapadék nem hullik.
Éjszaka is eseménytelen, többnyire derült idő várható.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 20,
csütörtök délután 32,
péntek reggel 20 fok körül alakul.

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken és szombaton ismét fokozódik a hőség. Nagyrészt napos, igazi nyaraló idő várható, de előfordulhat helyenként átmenet záporeső, zivatar. Délen, délkeleten várható a legmelegebb, ott 35-38 fokos csúcsértékek a legvalószínűbbek. A légmozgás általában gyenge, vagy mérsékelt marad, de zivatarok környezetében megerősödhet.
- Vasárnapra előreláthatólag hidegfront érkezik térségünkbe. A nap legnagyobb részén napos idő a legvalószínűbb, északnyugaton elviselhető, míg keleten nyomasztó meleggel. Késő délutántól, a front megérkezésével egyre többfelé alakulhatnak ki zivatarok, és a Dunántúlon megerősödik az É-i szél. Heves zivatar is előfordulhat.
- Jövő hétfőre – jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de - nyugaton szeles, hűvös, erősen felhős, elszórtan esős, záporos, míg keleten változóan napos-felhős, szórványosan zivatarokkal tarkított, mérsékeltebben meleg idő ígérkezik. forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!