Megyei időjárás

2023.08.16. 08:00

Meleg lesz, de egy-egy zápor bármikor bezavarhat

Szerdán napos és erősebben felhős időszakok, valamint területek váltakoznak.

Sonline.hu

Illusztráció

Délelőtt csak elvétve, délután, este szórványosan kell számítani záporokra, valamint zivatarokra.
A légmozgás zivatarok környezetében megerősödhet. Marad a meleg, fülledtebbé válik a levegő.
Éjszaka csökken a csapadékhajlam, egyre kevesebb helyen fordulhat elő záporeső, zivatar. Csökken a felhőzet is.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda reggel 17,
szerda délután 29,
csütörtök reggel 16 fok körül alakul.

 

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A kánikula okozhat egészségügyi problémákat. A tartós hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés jelentkezhet. forrás: koponyeg.hu

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtöktől szombatig tartós kánikulával kell számolni. Alapvetően napsütéses nyaralóidő a legvalószínűbb, de elsősorban délután, este és éjjel elvétve, kevés helyet érintve kialakulhatnak zivatargócok.
- Vasárnap, augusztus 20-án – még jelentős előrejelzési bizonytalansággal, 34 – 36 fokkal tetőzhet a hőhullám, majd estére egy hidegfront érheti el hazánkat megerősödő ÉNY-i széllel, néhol zivatarral kísérve. Az ország legnagyobb részén azonban nem valószínű csapadék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!