Vármegyei időjárás

2023.08.27. 07:54

Nincs menekvés a mai forróság elől

Csak fátyolfelhők zavarják a tikkasztó napsütést, nem lesz csapadék. Élénk marad az északnyugati szél. Marad a 35 fok körüli forróság.

Sonline.hu

291467750

Fotó: Lukas Gojda

Somogy vármegye térségében vasárnap is marad a napsütéses és nagyon meleg idő. Északnyugaton lehet kissé alacsonyabb a maximum hőmérséklet, másutt viszont folytatódik, délkeleten kissé még fokozódhat is a tikkasztó hőség. Ott helyenként a 38 fokot is elérheti a hőmérséklet.
Hullámzó hidegfront közelít a térséghez, ami várhatóan még inkább csak az időről-időre, változó irányból felélénkülő légmozgásban mutatkozik meg. A reggeli órákban, északnyugaton várható élénk északnyugati szél, majd ez legyengül és napközben országszerte inkább a délnyugati áramlás válik jellemzőbbé.
Este, éjjel előreláthatólag a hidegfront újabb hulláma éri el a Dunántúlt. Abban a térségben ismét északira fordul és felerősödik a szél, és előreláthatólag elsősorban a Dunántúl térségében, illetve elvétve az északi megyékben egy-két zivatargóc is kialakul. A keleti, délkeleti országrészben még nem valószínű, hogy a front változást okozna a légköri helyzetben.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap reggel 20,
vasárnap délután 35,
hétfő reggel 18 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Hétfőn a növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de - még kettős-fronthatás alakítja az ország időjárását, nyugaton hideg-, keleten melegfronti hangsúllyal. Változóan felhős-napos, elszórtan és időszakosan záporokkal, zivatargócokkal is tarkított, nyugaton szeles, felhősebb, mérsékeltebben meleg idő, keleten még hőség várható. Késő délutánig kevés számban, elvétve, éjszaka viszont már többfelé, de még többnyire a Tisza vonalától nyugatra lehet eső, záporeső, helyenként heves, felhőszakadással, jéggel, szélviharral kísért zivatar.

- Kedden már a hidegfront válik meghatározóvá a keleti országrészben is. Nyugaton tovább csökkenhet a hőmérséklet, hűvös, szeles, de szakadozottan felhős, változóan napos idő a valószínűbb elvétve kialakuló záporral. Ezzel szemben a keleti országrészben megszűnik a hőség, de még meleg, kissé fülledt idő ígérkezik, és a változó erősségű felhőzet mellett heves zivatarok is előfordulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!