Somogyi időjárás

2023.09.28. 08:00

Nem tágít a nyárias idő

Csütörtökön folytatódik a többnyire derült idő Somogyban.

Sonline.hu

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A hajnali, reggeli órákban ismét lehetnek olyan területek, ahol pára, illetve ködfoltok képződnek, majd ezek a délelőtt folyamán megszűnnek. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás.
Este, éjszaka számottevően nem változik időjárásunk. Csillagfényes égbolt mellett, hajnalban néhol párásság, ködfoltok alakulhatnak ki.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 12,
csütörtök délután 26,
péntek reggel 13 fok körül alakul.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A jelenlegi időjárási helyzetben a napfény szerepe emelhető ki. Ugyanis a derült, napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken még frontmentes, nyugodt idő várható. A hajnali, reggeli órákban továbbra is szeszélyes eloszlásban párás, ködfoltos, hűvösebb, majd a nappali órákban nagyobbrészt derült idő ígérkezik. A kora délutáni időszakban kellemesen, késő nyáriasan magas hőmérséklet, az évszakos átlagnál 4-6 fokkal melegebb idő következhet.
- Szombaton, vasárnap egy gyenge hidegfront átvonulása körvonalazódik, melyből inkább csak szélélénkülés és némi hőmérséklet csökkenés valószínű. Gyenge záporeső csak elvétve fordulhat elő, általában nem hullik csapadék.
- Hétfőn, kedden napos-fátyolfelhős, csapadékmentes, újból melegedő idő a legvalószínűbb. (forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!