Vármegyei időjárás

2023.10.12. 07:55

Folytatódik a nyugodt, frontmentes időjárás

A párásság megszűnése után fátyolfelhők mellett napos időre van kilátás. Eső nem lesz. Vénasszonyok nyara jellegű időnk lesz 25 fok körüli csúcsértékkel.

Sonline.hu

Fotó: LANG ROBERT

Somogy vármegyében csütörtökön folytatódik a nyugodt, frontmentes időjárás. A napkeltekor elszórtan még jellemző párásság, ködfoltok gyorsan eloszlanak, majd a nappali időszakban napsütéses, változóan fátyolfelhős égbolt alakul ki. Gyenge, változó irányú légmozgás mellett tovább fokozódhat a nappali felmelegedés. Többségében 20 fok fölötti maximumok várhatóak. A délnyugati, nyugati térségben várható a legmelegebb, ott 26 fok körüli értékek is előfordulhatnak. Este, éjjel, az északi országrész fölé húzódhat egy vastagabb felhősáv, melyből itt-ott szemerkélés, kisebb eső sem kizárt. Az ország déli felén gyengén felhős égbolt a valószínűbb.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 11,
csütörtök délután 24,
péntek reggel 13 fok körül alakul.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkörben zajló melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken is lehet hajnalban párásság, ködfolt, de nem lesz jellemző. Napközben változóan fátyolfelhős-napos, kellemes hőmérsékletű, északkeleten erősebben felhős, kissé hűvösebb idő ígérkezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!