Megyei időjárás

2023.10.05. 08:00

Váltakozó, mégis alapvetően meleg időre számíthatunk

Csütörtökön ismét frontmentes, délelőtt naposabb, majd délután változóan felhős, szűrt napsütéses, csapadékmentes időre van kilátás.

Fotó: Böcz Zoltán

Gyenge, mérsékelt, északon kissé élénk NY-ias szél fúj.
Éjszaka marad a mérsékelt vastagságú felhőzet felettünk. Eső nem hullik. A Dunántúlon helyenként megélénkül az É-ira forduló szél.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda délután 20,
csütörtök reggel 10,
csütörtök délután 21,
péntek reggel 13 fok körül alakul.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Péntekre egy újabb gyenge hidegfront érkezik. A délelőtti felhősebb időszakot követően folytatódik a napsütéses időjárás. Helyenként kissé felélénkülhet az ÉNY-i szél. Csapadék nem várható.

- Szombaton a hidegfront egy újabb hulláma érheti el az országot. Északon, északkeleten felerősödő NY-i szélre, illetve változó, időről-időre erősebben megnövekvő felhőzetre van kilátás. Említést érdemlő csapadék nem valószínű.

- Vasárnapra erősen szeles nap körvonalazódik. Változóan napos-felhős égbolt a valószínűbb. Elvétve lehet csak szemerkélés, rövid zápor. A hőmérséklet a szél ellenére emelkedhet.

- Hétfőre – jelentős előrejelzési bizonytalansággal – lenyugodni látszik az időjárás, legyengül a szél, és napos, valamint erősebben felhős időszakok váltakozhatnak. Hűvösebbre fordul előreláthatólag az időjárás. forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!