Megyei időjárás

2023.12.18. 08:00

A felszálló köd mögött melegszik az idő

Hétfőn, kedden várhatóan folytatódik a nyugodt, jelentős időjárási eseményektől mentes időjárás.

Fotó: Czinege Melinda

Fokozódik a ködhajlam. Az egyre inkább tartósabban megmaradó köd miatt kevesebb helyen várható napsütés. A köd helyenként egész nap megmaradhat, míg ahol feloszlik, ott tartósabb napsütésre, enyhe időre lehet számítani.
A légmozgás gyenge marad. Csapadék nem érkezik, esetleg a ködös területeken lehet szitálás, vagy ónos szitálás.
Éjszakánként a ködfoltok terjeszkednek. Hajnalonként fagypont körül alakul a hőmérséklet.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 1,
hétfő délután 9,
kedd reggel 1 fok körül alakul.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A fagyos idő és a megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdára már egy hidegfront érkezhet felhősödéssel, szélerősödéssel. Az ÉNY-i szél az ország nagy részén megszűnteti a ködöt, említést érdemlő csapadék viszont nem érkezik a fronttal.
- Csütörtöktől vasárnapig az ország északi, északkeleti felén kifejezetten szeles idő a legvalószínűbb NY-ias irányból. Általában sok lesz a felhő, de átmeneti időszakokra kisüthet a nap. Nagy mennyiségű csapadék nem várható, de kisebb eső, esetleg elvétve havas eső néha előfordulhat. A déli országrészben kisebb a csapadék valószínűsége. forrás: eumet.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!