Megyei időjárás

2023.12.28. 08:00

Folytatódik a nyugodt idő

Csütörtökön folytatódik a frontmentes, jelentős időjárási eseményektől mentes, nyugodt időjárás gyenge DDNY-i légmozgással.

A fokozódó ködhajlam miatt egyre többfelé válhat szürkébbé, párásabbá, felhősebbé az idő, csökkentve a napsütéses időszak hosszát, illetve terület méretét. Ilyen szürkébb területek szerte az országban kialakulhatnak, de a délnyugati, illetve az északkeleti határmegyékben valamivel nagyobb rájuk az esély.
Estétől ismét fokozódhat a párásság, miközben egy mérsékelt vastagságú felhősáv húzódhat az ország fölé. Hatására a ködképződés kevéssé lesz erőteljes, és az éjszakai lehűlés is gyengébbnek várható. Csapadék nem érkezik. Hajnalra már vékonyodni is kezd, illetve kelet felé elvonul a felhőzet.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda délután 12,
csütörtök reggel 5,
csütörtök délután 12,
péntek reggel 5 fok körül alakul.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli fagyos idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken az ország nagy részén gyenge, vagy mérsékelt légmozgás marad a jellemző. Frontmentes, változóan felhős-napos, illetve foltokban párásabb területek váltakoznak. Marad az évszakos átlagnál enyhébb idő. Éjjel párásság, majd felhősödés várható. Csapadék nem érkezik.

- Szombatra felhősebb nap ígérkezik. A reggeli párásság eloszlik, de zömében zárt, lassan vékonyodó felhőzet boríthatja az eget. A délután folyamán van esélye szakadozottabb felhőzet, itt-ott bujkáló napsütés kialakulásának. Estére érkezhet egy melegfront, aminek hatására felélénkülhet a DNY-i szél.

- Szilveszter napjára kisebb változás körvonalazódik. Előreláthatólag egy meleg-, majd éjjel egy hidegfront is átvonulhat felettünk. Az előrejelzés bizonytalansága erre az időszakra már nagy, de egyelőre napközben kissé élénkebb szél, északon felhősebb ég, délen napsütés látszik a legvalószínűbbnek. Szilveszter éjjelére erős felhősödés, majd hajnaltól, elszórtan kialakuló, gyenge, mérsékelt esők érkezése körvonalazódik.

- Újév napján - jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de most – erősen felhős, borongós idő látszik valószínűbbnek időszakos, szórványos, elsősorban az ország déli harmadát érintő esőkkel. forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!