Vármegyei időjárás

2023.12.14. 07:59

Továbbra is esni fog az eső, de melegszik az idő

Eleinte délen és keleten még eshet az eső, majd - a megerősödő északnyugatszél hatására - csökken a felhőzet, és futó záporok alakulnak ki. +5, +10 fok várható délután.

Sonline.hu

Fotó: Muzslay Péter

Somogy vármegye térségében csütörtökön hidegfront érkezik: felélénkül, a Dunántúlon néhol megerősödik az északnyugatira forduló szél. Hatására fokozatosan megszűnik, kelet felé mozog az eső, délután már inkább csak a keleti megyékben eshet, de ott is egyre tartósabb szünetekkel. Délután, foltokban kissé vékonyodhat, itt-ott szakadozhat a felhőtakaró, de alapvetően felhős marad az ég. Elvétve ekkor is lehet szemerkélés. A front ellenére még országszerte marad az évszakos átlagnál jóval enyhébb idő, de tartja magát a hőmérsékleti különbség az északi és déli országrész között (délen lesz enyhébb a délután). Éjszaka a Dunántúl mellett a Tiszántúlon is felerősödik az É-i szél, a középső országrészben mérsékelt marad a légmozgás. Tovább csökken, vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de a felhős területeken, elvétve még előfordulhat szitálás.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 6,
csütörtök délután 9,
péntek reggel 4 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken, a Dunántúlon és a Tiszántúlon szeles, napos, a Duna-Tisza közén és a Duna vonalában szélcsendesebb, változóan felhős-napos idő valószínű. A felhős tájakon elvétve nem kizárt rövid szemerkélés, de nem lesz jellemző a csapadék. Kissé csökken a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!