Megyei időjárás

2024.01.20. 08:00

Tiszta, derült, de hideg időnk lesz

Szombaton front mögötti tiszta, túlnyomóan derült idő lesz, csapadék nélkül.

időjárás

Fotó: EugeneEdge

Nyugaton és délkeleten kissé élénk, a középső országrészben gyenge É-i légmozgás valószínű.
Éjszaka marad a derült, csillagfényes égbolt, és gyenge lesz a légmozgás. Ismét erősebb fagyra van kilátás.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szombat reggel -3,
szombat délután 3,
vasárnap reggel -4 fok körül alakul.

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Vasárnap is még döntően napsütéses idő várható, délutántól fátyolfelhősödéssel. A hajnali erősebb fagyról kevéssel fagypont fölé enyhül a levegő.
- Hétfőre a fagyos hajnalt követően melegfront érkezése körvonalazódik. Élénkülő D-i szélre és nyugat, északnyugat felől fokozatos felhősödésre van kilátás. Estig nem valószínű csapadék, estétől viszont szórványos, kisebb havas eső, illetve ónos eső, gyenge hóesés terjeszkedhet nyugat, északnyugat felől.
- Keddre - jelentősen növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de - már hidegfront érkezése körvonalazódik. Délelőtt, keleten még lehet vegyes csapadék, közben nyugat felől, a megerősödő ÉNY-i széllel lecsökken a felhőzet. Estétől azonban újabb melegfront érkezése látszik, mellyel ismét felhősödés és némi, változó halmazállapotú csapadék is érkezhet éjszakára. Megélénkül a DNY-ira forduló szél.
- Szerdán meleg-, majd hidegfront alakíthatja időjárásunkat. Változóan felhős, helyenként és időnként eső, záporesős, és többfelé szeles, változékony idő a legvalószínűbb. forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!