Megyei időjárás

2024.02.08. 08:00

Borús reggel után sem kell tartanunk csapadéktól

Csütörtökön is szelesebb időre számíthatunk Somogyban.

időjárás

Fotó: EugeneEdge

Reggel általában borult lesz az ég. Jelentős mennyiségű eső nem valószínű. Délelőtt, délnyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, majd délután már az ország túlnyomó részén napsütéses, gyengén felhős idő a valószínűbb. Az északkeleti határmegyékben maradhat tartósan felhősebb az ég.

Este északon, majd éjjel a déli országrész felett is megnövekszik várhatóan a felhőzet. Említést érdemlő esőre nem látszik esély, bár elvétve nem kizárt szemerkélés. Éjjel a napközben mérsékeltebben szeles északi tájakon is feltámad a szél.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda délután 15,
csütörtök reggel 5,
csütörtök délután 15,
péntek reggel 9 fok körül alakul.

Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de az északkeleti tájak fölé hidegebb levegő áramlik a magasban, ezért a hidegfrontokra kifejezetten érzékenyen reagálók tapasztalhatnak fejfájást, migrént, vérnyomás-csökkenést. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken országszerte erős szél várható. Különösen a Dunántúl térségében látszik viharos erősségű (60-80 km/ó) DNY-i szél. Marad a szokatlan enyheség, de már nagyobbrészt felhős, borult égbolt a valószínűbb. Elszórtan, elsősorban az ország északkeleti harmadát érintően mérsékelt eső is előfordul.

- Szombaton országszerte erős D-i szélre van kilátás, 50-70 km/ó körüli széllökésekkel. Összességében hasonló idő várható, mint előző nap sok felhővel, elsősorban az északkeleti térséget érintő, időszakos, gyenge esővel. A Dunántúlon van esélye némi bujkáló napsütésnek is.

- Vasárnap előreláthatólag már csak a déli országrészben fúj erős szél. is Emellett marad a többnyire erősen felhős vagy borongós égkép, de már többfelé eleredhet az eső. Egyelőre többségében az ország északi felére látható említést érdemlő mennyiségű csapadék érkezése.

- Hétfőn, kedden úgy néz ki, hogy átkerülhetünk a hullámzó frontrendszer hideg oldalára. Már jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de ÉNY-ira forduló szél hatására hűlni kezdhet a levegő. Továbbra is jellemzően felhős égbolt ígérkezik, de már inkább a déli országrészben látszik esély említést érdemlő, igaz szórványos eső előfordulására. (forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!