Megyei időjárás

2024.02.07. 08:00

Folytatódik a napos idő, éjjel várható csak csapadék

Szerdán folytatódik a változóan napos-felhős idő élénk, olykor erős széllel Somogyban.

Az évszakos átlagnál 8-10 fokkal magasabb hőmérsékletre számíthatunk. Éjjel erősebb felhősödés valószínű, elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor is. A szél élénk, erős marad.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda reggel 4,
szerda délután 13,
csütörtök reggel 6 fok körül alakul.

Fronthatással már nem kell számolnia az arra érzékenyeknek. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Csütörtökön is a déli és keleti országrészben még élénk, erős szél ígérkezik. A reggeli erősebben felhős időt követően általában sokat süt majd a nap. Reggel északon előfordulhat futó zápor.
- Péntekre ismét megerősödik a szél. Különösen a Dunántúl térségében látszik viharos erősségű DNY-i szél. Marad a szokatlanul enyhe idő, de már sok felhővel, és elszórtan kisebb esővel, záporral.
- A hétvégén is marad előreláthatólag a többnyire erősen felhős, vagy borongós, szeles, kifejezetten enyhe idő, elszórtan gyenge záporokkal. A hőmérséklet általában 15 fok fölött tetőzik.
- Hétfőn, kedden úgy néz ki, hogy átkerülhetünk a hullámzó frontrendszer hideg oldalára, hűlni kezd a levegő, a szél É-ira fordul. Sok felhőre, és délnyugat felől növekvő csapadékhajlamra, egyre többfelé kell esőre számítani. Mediterrán ciklon kialakulása körvonalazódik térségünkben. (forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!