Időjárás

2024.02.01. 08:00

Kisebb esővel érkezik az enyhülés

Jelentősen enyhül az idő és megérkezik az eső vármegyénkbe.

Sonline.hu

Fotó: KISS ANNAMARIE

Somogy vármegye csütörtökön északnyugat felől fokozatosan mindenütt megvastagszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé várható kisebb eső.
Többfelé megerősödik a NY-i, majd estétől az ÉNY-i szél, hidegfront érkezik, ez kisöpri a még néhol meglévő ködöt. Jelentősen megenyhül az idő, északnyugaton néhol 10 fok is lehet. Éjszaka elvonul a felhőzet és a csapadék is megszűnik. Az ország északkeleti harmadának kivételével erős, időnként viharos északnyugati szél fúj.
A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda délután 6,
csütörtök reggel -1,
csütörtök délután 8,
péntek reggel 0 fok körül alakul.

A legvalószínűbb folytatás:
- Pénteken hideg-, majd melegfront alakítja időjárásunkat. Eleinte változóan, majd erősen felhős, borongós idő ígérkezik, délutántól néhol kisebb esővel. Napközben gyengül az északnyugati, majd ismét erősödik a délnyugatira forduló szél.
- Szombaton újabb hidegfront, erős, viharos északnyugati szél, változóan felhős ég, elvétve egy-egy futó zápor jellemezheti majd az időjárást. Tovább enyhül az idő.
- Vasárnap délelőtt átmenetileg mérséklődhet a szél. Változó felhőzet mellett elsősorban a Dunántúl térségében van esélye némi napsütésnek is. Itt-ott kisebb szemerkélés előfordulhat. Délutánra ismét hidegfront okozhat erősödő északnyugati szelet és zömmel felhős időben elvétve kisebb esőt. Éjjel pedig az ország keleti felén látszik esély erős szélre és kiadósabb esőkre.
- Hétfőn és kedden folytatódik a kifejezetten szeles, de enyhe, a szokásosnál 8-10 fokkal melegebb időjárás. Emellett általában erősen felhős időre számíthatunk, elszórtan kisebb esőkkel, záporokkal. A hőmérsékleti maximum mindenütt 10 fok fölött valószínű, helyenként a 15 fokot is elérheti, meghaladhatja. Megszűnnek az éjszakai fagyok. A széllökések maximuma, az ország északnyugat-délkelet irányú szélcsatornájában 70-90 km/h körül a legvalószínűbbek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!