Vármegyei időjárás

2024.02.04. 07:50

Most érkezik az igazán enyhe levegő

Meleg jellegű hatás érvényesül, melynek következtében fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot tapasztalhatunk. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben.

Sonline.hu

Fotóillusztráció

Fotó: Sergii Kumer

Somogy vármegye térségében vasárnap sok felhő ígérkezik, elsősorban a Dunántúl déli térségében van esélye napsütésnek is. A felhőzetből itt-ott kisebb szemerkélés előfordulhat. Napközben előreláthatólag az ország északkeleti felén fúj erős északnyugati- nyugati szél, délnyugaton maradhat mérsékelt a légmozgás. Enyhe nappal számolhatunk. Éjszaka viszont országszerte tovább erősödő szél ígérkezik. Már viharos lökések is előfordulhatnak.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap reggel 7,
vasárnap délután 12,
hétfő reggel 7 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Hétfőn kifejezetten szeles, de enyhe, a szokásosnál 7-10 fokkal enyhébb időnk lesz. A hőmérsékleti maximum jellemzően 10 fok fölé emelkedik, helyenként a 15 fokot is meghaladhatja. A délelőtti időszakban viharos (70-90 km/órás) széllökések várhatóak, majd délután kissé veszít erejéből, de erős marad a szél. Emellett általában felhős időre számíthatunk, elszórtan kisebb esőkkel, záporokkal, itt-ott átmenetileg felszakadozó felhőzettel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!