Vármegyei időjárás

2024.02.26. 07:54

Tovább emelkedik a hőmérséklet

Somogy vármegye térségében hétfőn már április második felében jellemző, igazi tavaszi időjárás kialakulása várható.

Sonline.hu

Fotóillusztráció

Fotó: Sergii Kumer

Tovább emelkedik a hőmérséklet, az ilyenkor megszokottnál 10 fokkal magasabb maximumok várhatóak. Gyakori lesz a napsütés, de mérsékelt felhősödésekre számítani lehet, és északon elvétve előfordulhat jelentéktelen zápor. Északnyugaton, valamit délkeleten fúj majd élénk déli szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. Éjszaka országszerte erősebben megnövekszik a felhőzet, az esti órákban északon még előfordulhat egy-egy gyenge zápor, ettől eltekintve számottevő csapadék nem valószínű az országban.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 5,
hétfő délután 16,
kedd reggel 7 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Kedden, nyugaton erősebben felhős égbolt és elszórtan kisebb szemerkélés a valószínűbb, kissé csökkenő hőmérséklettel. Keleten várhatóan marad a változó vastagságú, eleinte még el-elvékonyodó felhőzet és tavasziasan enyhe idő.

- A hét további napjain, egészen szombatig hasonló, tavaszias időjárás várható. A hőmérséklet jóval az évszakos átlag fölöttinek ígérkezik (8-9 fokkal), a déli országrészben akár a 20 fokot is elérheti. Alapvetően felhős idő a legvalószínűbb, de napos időszakok is lehetnek. Általában nem hullik csapadék, legfeljebb elvétve fordulhat elő kisebb eső, zápor. Mérsékelt, néhol élénkebb délies szél fúj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!