Megyei időjárás

2024.03.08. 08:00

Gyenge záporok kíséretében várhatjuk a hétvégét

Pénteken változóan felhős-napos idő lesz Somogyban, szórványosan előforduló gyenge záporokkal.

Fotó: gpointstudio

A légmozgás gyengének, vagy mérsékeltnek ígérkezik. Árnyalatnyit emelkedni kezd a hőmérséklet. Éjszaka a Dunántúlon, főként északnyugaton megélénkül a szél. A változó felhőzet mellett említést érdemlő csapadék nem hullik.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 4,
péntek délután 10,
szombat reggel 4 fok körül alakul.

Pénteken fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szombaton az ország nyugati felén élénk, északnyugaton olykor erős DK-i szél fúj. Nyugaton erősebben felhős idő a valószínűbb, délután és este kisebb esőkkel, míg a középső és keleti térség felett szakadozott felhőzetre, változó napsütésre van inkább esély. Emelkedik a hőmérséklet.
- Vasárnap élénk, olykor erős D-i szél mellett napos és erősebben felhős területek, valamint időszakok váltakoznak. Számottevő csapadék nem hullik. Jelentősen melegszik a levegő, kifejezetten enyhének, kellemesnek ígérkezik az időjárás.
- Hétfőn még élénk, erős marad a DNY-i szél, emellett nagyrészt erősen felhős idő valószínű, időszakos napsütéssel. Szórványosan fordulhat elő kisebb eső, záporeső.
- Kedden már egy hidegfront alakíthatja az időjárást, az ország középső sávjában megerősödő ÉNY-i széllel. Általában marad a sok felhő, és a szórványos kisebb esők, záporok is. Visszaesik a hőmérséklet. (forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!