Vármegyei időjárás

2024.03.03. 07:59

Újra ránk mosolyog a nap

Somogy vármegyében vasárnap sok napsütés mellett, az ország nyugati, északnyugati harmadán erős D-i, DNY-i szél fúj, mellyel ismét enyhébb légtömeg érkezik. Számottevő csapadék nem várható.

Sonline.hu

Éjszaka nyugat felől fátyolfelhősödés kezdődik, mely nyugaton reggelre már meg is vastagszik.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap reggel 5,
vasárnap délután 16,
hétfő reggel 6 fok körül alakul.

A légkörben zajló több fokos melegedés miatt melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Hétfőn alapvetően erősen fátyolfelhős időre számíthatunk, nyugaton lesz napfénymentesebb az idő, míg keleten erősebben szűrt napsütés valószínű. Csapadék nem várható. A légmozgás általában gyenge, mérsékelt lesz.
- Kedden északiasra forduló légmozgás mellett változóan felhős időben, elszórtan alakulhat ki gyenge zápor. Az északkeleti határ mentén zivatar sincs kizárva. Mérsékelt, északnyugaton kissé élénkebb északnyugati szél fúj.
- Szerdán és csütörtökön is marad a változóan, helyenként erősen felhős idő, elvétve gyenge záporral. A nyugati országrészben élénk, erős, másutt mérsékelt, kissé élénk É-ias szél fúj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!