Vármegyénk időjárása

2024.04.07. 08:00

A nyarat idézi időjárásunk

Vasárnap napsütéses, kora nyárias idő várható vármegyénkben.

Sonline.hu

Képünk illusztráció!

Fotó: Makovics Kornél

Időről-időre vékony fátyolfelhőzet szűrheti a napsugarakat. Tovább melegszik a levegő, egyre többfelé emelkedik 25 fok köré, helyenként a fölé is a hőmérséklet. Egész nap gyenge, változó irányú, jellemzőbben délkeleti légmozgás valószínű. Csapadék nem érkezik. Éjszaka is marad az eseménytelen, fátyolfelhős időjárás.
A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap reggel 10,
vasárnap délután 23,
hétfő reggel 9 fok körül alakul. 

Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A legvalószínűbb folytatás:

  • Hétfőn folytatódik a kora nyárias időjárás. Fátyolfelhőzet melletti napos időre számíthatunk. Várhatóan felélénkül, néhol meg is erősödhet a DK-ies szél.
  • Kedden előreláthatólag kora délutánig még országszerte marad a nyáriasan meleg, napsütéses időjárás, de tovább erősödik a D-ies szél. Valamikor a délutáni, esti órákban, északnyugat felől egy hidegfront érkezik ÉNY-ira forduló, viharos széllökésekkel, felhősödéssel, és szórványosan kisebb esővel, záporokkal. A front várhatóan hajnalban éri el a keleti országrészt.
  • Szerdán szeles, változékony, erősen felhős, vagy borongós, hűvös idő ígérkezik, többfelé esővel. A Dunántúlon nagyjából 15 fokot eshet vissza a hőmérséklet, míg délkeleten még 20 fok körül alakulhat a legmagasabb érték.
  • Csütörtökön változóan felhős-napos, számottevő csapadéktól mente

forrás: eumet.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!