Megyei időjárás

2024.04.05. 07:55

Melegszik az idő a hétvége előtt

Pénteken változóan napos-felhős, melegedő idő várható Somogyban.

Fotó: Lang Róbert

Csapadék az ország nagy részén általában nem hullik. Mérsékelt, északnyugaton kissé élénk lesz a légmozgás. Tovább melegszik az idő. Éjszaka nagy változás nem történik az időjárásban, említést érdemlő csapadék azonban nem hullik.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 8,
péntek délután 19,
szombat reggel 10 fok körül alakul.

Több front érinti térségünket, emiatt a hideg- és a melegfrontra érzékenyek szervezetét egyaránt megterheli az időjárás. Előfordulhat fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szombaton, nyugaton tartósabban napos, a középső és keleti országrészben erősen, illetve változóan felhős idő ígérkezik. Északkeleten délután még előfordulhatnak szórványosan záporok. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz. Jelentősen melegszik a levegő, ismét kora-nyárias idő köszönt be.
- Vasárnap és hétfőn fátyolfelhőzet melletti napos idő várható, vasárnap gyenge légmozgással, hétfőn élénk, néhol erős D-ies széllel, és csapadék nélkül. Tovább melegszik a levegő.
- Kedden még marad a nyáriasan meleg, napsütéses időjárás, de tovább erősödik a D-ies szél. Éjszaka már egy hidegfront érkezése körvonalazódik ÉNY-ira forduló, viharos széllökésekkel, felhősödéssel, és szórványosan esővel, záporokkal.
- Szerdán változékony, borongós, szeles, többfelé esős idő a legvalószínűbb, lehűléssel. (forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!