Időjárás

2024.04.08. 08:00

Napsütéssel indul a hetünk

Vármegyénkben hétfőn folytatódik a kora nyárias időjárás, így jobban indul a hétfőnk.

Sonline.hu

Fotó: Getty Images

Továbbra is változó erősségű fátyolfelhőzet melletti, gyakran szűrt napsütéses időre készülhetünk. Várhatóan felélénkül, néhol meg is erősödhet a délkeleties szél. A nappali felmelegedés vármegyékben 27-28 fok köré várható. Éjjel is marad a változó erősségű, de többségében áttetsző, vékony fátyolfelhőzet. 
A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 12,
hétfő délután 25,
kedd reggel 11 fok körül alakul.

Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A legvalószínűbb folytatás:

  • Kedden előreláthatólag még országszerte marad a nyáriasan meleg, változóan fátyolfelhős, szűrt napsütéses időjárás, de tovább erősödik a D-ies szél. A friss számítások alapján valamikor az éjszakai órákban érheti el az északnyugati, nyugati országrészt a közelgő hidegfront. Előreláthatólag elsősorban É-i irányú szélerősödést és erősebb felhősödést okoz a Dunántúlon. Csökkent a számottevő mennyiségű csapadék esélye, inkább csak elvétve hozhat záport.
  • Szerdán szeles, változékony idő ígérkezik. A nyugati országrészben erősen felhős, hűvös idő a valószínűbb elvétve előforduló, kisebb záporral. Ezzel szemben a keleti országfélben mérsékeltebb légmozgás és változó, szakadozott felhőzet mellett a nap is kisüthet és a hőmérséklet is kevéssé esik vissza. A Dunántúlon nagyjából 15 fok köré eshet vissza a hőmérséklet, míg délkeleten még 20 fok körül alakulhat a legmagasabb érték.
  • Csütörtökön és pénteken változóan napos és erősebben felhős időszakok és területek váltakozása mellett jelentős csapadék érkezése nem valószínű. Az évszakos átlag körüli hőmérséklet ígérkezik. A légmozgás mérséklődik.
  • Szombatra napsütéses, szélcsendes, melegedő napra van kilátás 20 fok körüli maximumokkal.
  • Vasárnap D-ire fordulhat az áramlás. Fátyolfelhős, szűrt napsütéses, meleg nap ígérkezik.
    forrás: eumet.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!