lángolt a hotel

2017.09.01. 12:49

Az ajtókat betörve menekítették a tűzoltók a siófoki szálloda vendégeit

A hónap első napján, 6 óra 45-kor kigyulladt egy lift tetején elhelyezett elektromos biztosíték egy siófoki, öt szintes hotelben, a Batthyány utcában.

Krausz Andrea

A zárlatot érzékelte a tűzjelző, a riasztásra a város hivatásos tűzoltói vonultak, kiürítették az épületet és eloltották a tüzet. A hotelban 132 vendég tartózkodott, senki nem sérült meg.

A negyedik szinten keletkezett zárlat miatt több szinten is nagy volt a füst, ezért az ajtókat betörve menekítették a tűzoltók a vendégeket, akik a kertben várták az elhárítás befejezését. Egyelőre nem működik a lift, kár keletkezett a szőnyegben és a szobaajtók egy részét nem lehet használni. Azokba a szobákba helyezték át a vendégeket, ahol jó az ajtó, viszont a hétvégére érkezőket értesíteniük kellett arról, hogy egyelőre nem tudják őket fogadni, de elhelyezésüket megpróbálják megoldani, a keletkezett kárt még most mérik fel – tájékoztatott a neve elhallgatását kérő hotel igazgatója.

– Bár a főszezonnak vége, elég sok vendég érkezett volna erre a hétvégére, a helyek 80 százalékát lefoglalták, de remélem, hogy napokon belül meg tudjuk oldani az elhelyezést – mondta a szálloda vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában