bűnmegelőzés

2017.10.03. 10:52

ELLEN-SZER – ne válj áldozattá, kerüld a drogot!

Az „ELLEN-SZER” program keretében a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium 10-ik osztályos tanulóinak tartott előadást Vitári László rendőr főhadnagy, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa.

Sonline

– A középiskolai bűnmegelőzési programban résztvevő osztályok a tanév során az áldozattá válás, az elkövetővé válás megelőzésének lehetőségeiről hallhatnak előadást – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. – A kábítószerkérdés bűnözéssel való összefüggéseit és büntetőjogi szabályozását, valamint számos, a korosztályt érintő témakört dolgoznak fel a rendőrség bűnmegelőzési szakemberének segítségével.

– A program célja többek között az önálló gondolkodásra nevelés, a kritikai gondolkodás kialakítása, az egyéni felelősség szerepének megmutatása, a döntési képesség fejlesztése, szociális kompetenciák, az empátia és az érzelmi intelligencia fejlesztése, a fiatalok értékrendjének a társadalom számára is hasznos formálása – közölte az SMRFK. – Mindezek segítségével olyan személyiség kialakítása a cél, aki aktívan és mérlegelve tud és képes dönteni a szerhasználat, az addikciók, a deviáns illetve bántó magatartásformák ellenében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában