tudtad?

2018.01.06. 16:45

Az M7-estről a lakott területekre költöznek a traffipaxok

Januártól a lakott területekre és a fokozottan balesetveszélyes utakra vezénylik a traffipaxokat.

K. G.

Januártól az autópályák helyett a lakott területeken a balesetveszélyes utaknál mérnek majd gyakrabban. Sajtóinformációk szerint Papp Károly országos rendőrfőkapitány utasítására a mobil sebességmérő eszközöket a lakott területekre és a fokozottan balesetveszélyes, jellemzően kétsávos utakra vezénylik.

Az eddig kihelyezett fix telepítésű traffipaxok továbbra is működnek majd az autópályák és autóutak mentén. A Vezess.hu szerint a tavalyi év első hat hónapjában a 365 fix- és 160 mobiltraffipax 192 682 személyautóst és 3734 teherautó- és buszsofőrt kapott gyorshajtáson. Az említett időszakban a hatóság összesen 6,582 milliárd forint bírságot szabott ki a szabálytalankodókra.

Megkérdeztük a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát, hogy megyénkben is várható-e átcsoportosítás. Válaszukban Orbán Zoltán sajtószóvivő közölte: a rendőrség a feladatainak ellátásával kapcsolatban, a körülményeket értékelve folyamatosan hoz döntéseket a közbiztonság és a közlekedésbiztonság javítása érdekében. Erőit és eszközeit mindenkor az aktuális bűnügyi, közbiztonsági, baleseti helyzet áttekintésével, annak elemzését követően csoportosítja.

– A sebességellenőrzés alá vont útszakaszok kiválasztásának a legfőbb alapja a közúti közlekedési baleseti statisztika folyamatos monitorozása, a leginkább érintett, veszélyes helyszínek kiszűrése – tette hozzá Orbán Zoltán. – A sebességmérés helyszíneit ezen szempontok figyelembevételével választják ki Somogy megyében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában