volt áram, nincs áram

2018.02.27. 09:12

Fejszével verte szét a villanyórát a dühös testvér

Gyorsított eljárásban ítélték el azt a férfit, aki fejszével tette tönkre a testvére villanyóráját.

Sonline

A Siófoki Járási Ügyészség garázdaság és rongálás vétség miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a siófoki férfit, aki egy fejszével tette tönkre a testvére villanyóráját.

A büntetett előéletű vádlott lakrészében nem volt áram, ezért a vele egy telken, de külön lakrészben élő nővére megengedte neki, hogy egy hosszabbítóval vezesse át magához az áramot. A vádlott azonban többszöri felszólításra sem volt hajlandó kifizetni az elhasznált áram rá eső részét a nővérének, aki ezt megelégelve 2018 januárjában kihúzta a hosszabbítót.

Amikor a vádlott ezt észrevette, egy fejszével dühében szétverte a villanyórát. A mérőegység üzemképtelen lett, ezzel pedig mintegy 71000 forint kárt okozott. A vádlott cselekményét az utcabeli, környékbeli lakók is látták.

A Siófoki Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve a vádlottal szemben 2 évi próbaidőre felfüggesztett, 1 év és 2 hónap tartamú fogházbüntetést szabott ki. A járásbíróság is indokoltnak látta, hogy a próbaidő alatt a vádlott életvitelét figyelemmel kísérjék, ezért elrendelte pártfogó felügyeletét is. Az ítélet a kihirdetését követően nyomban jogerős lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában