staffordshire terrier

2018.02.16. 14:35

Harci kutya marcangolt halálra egy tacskót az utcán Fonyódon

Vérengző harci kutya garázdálkodik Fonyódon, az esetet több olvasónk is jelezte szerkesztőségünknek.

K. G.

Az amerikai staffordshire terrier vagy pitbull egy játszótér és buszmegálló közvetlen közelében marcangolt halálra egy tacskó kutyát több szemtanú előtt. Mivel közúton történt, több járókelő is megállt, és megpróbálták elzavarni az agresszív harci ebet, de nem jártak sikerrel. Volt, aki közben le is fényképezte a támadó kutyát.

A bejelentő szerint az eset után megkeresték a közterület-felügyeletet, de nem tudták a gyilkos kutyát megtalálni. A fonyódi férfi hozzátette: ebtartóként chipet rakatott a kutyáiba és zárt udvarban tartja őket, ezért sem tudja megérteni, hogyan kóborolhat szabadon egy harci kutya, szerinte ez a gazda felelősségét is felveti.

A férfi szerint veszélyes a helyzet, mert mi van akkor, ha embert, esetleg gyereket támad meg, vagy a fonyódi kutyás strandon garázdálkodik. Mások szerint már két kutya is áldozatul esett a támadásoknak, mert egy másik megtépett kutya hazament, majd elpusztult, miután találkozott a kóborló harci ebbel. A fonyódi kutyatartók arra figyelmeztettek, hogy az ebeket összeíró adatlapon jelölni kellene, hogy veszélyes állatról van-e szó, ennek alapján meg lehetne találni a kutyát, mielőtt újabb tragédia történik.

Megkerestük a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát, válaszukban megerősítették, hogy a történtek miatt érkezett hozzájuk bejelentés, és intézkedtek is. Adatokat gyűjtöttek, még a gyepmesterhez is elmentek, de nem jutottak a harci kutya nyomára. Az kiderült, hogy a tacskó megszökött otthonról úgy, hogy kibújt a kerítésen, erről a gazdája nem tehetett. A rendőrség hangsúlyozta: az ügyben bűncselekmény elkövetésének gyanúja nem merült fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában