vádemelés

2018.05.22. 08:58

Csalás, közokirat-hamisítás – csúnyán átverte a nő az idős férfit

Csalás és közokirat-hamisítás bűntettével vádol egy ötvenéves nőt a Siófoki Járási Ügyészség. Az asszony egy idős férfit akart átverni.

Sonline

A Siófoki Járási Ügyészség csalás és közokirat-hamisítás bűntettével vádolja azt az 50 éves nőt, aki bizalmába férkőzött a 78 éves idős, beteg sértettnek és magára íratta egy balatoni ingatlan háromnegyed tulajdoni hányadát.

Az idős sértettet még 2016-ban ismerte meg a vádlott, aki szemet vetett a sértett szántódi ingatlanára, ezért szoros bizalmi kapcsolatot alakított ki vele. Azzal áltatta a sértettet és a lányát, hogy a telek hátsó részét akarja megvásárolni, végül azonban a becsapott sértettel ajándékozási szerződést íratott alá. A sértettnek nem állt szándékában az ajándékozás, ezért a szerződés valótlan tartalmú volt, amely alapján a vádlott tulajdonjogát be is jegyezték az ingatlan-nyilvántartásba. Mintegy fél év múlva a vádlott a csalárd módon megszerzett tulajdont tovább ajándékozta a keresztlányának.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés, valamint közügyektől eltiltás kiszabására és vagyonelkobzásra is indítványt tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában