bűntett

2018.05.18. 08:46

Egy doboz cigiért lopkodta a hajszárítót

Az ügyészség lopás és orgazdaság miatt emelt vádat négy férfival szemben, akik az egyik kaposvári elektronikai cégtől loptak el több, ott gyártott hajszárítót.

K.G.

A vádlottak az elektronikai cégnél raktárosként, targoncavezetőként, illetve operátorként dolgoztak. A hajszárítókat a táskájukba, a ruháik közé rejtették el, így amikor a műszak végeztével távoztak a gyárból, a biztonsági szolgálat nem vette észre a lopást. Az egyik vádlott két készüléket az otthonában használt egészen addig, amíg a kaposvári rendőrkapitányság nyomozói le nem foglalták tőle, míg több hajszárítót a családtagjainak, illetve barátainak ajándékozott, de olyan is előfordult, hogy a lopott készüléket jóval a kiskereskedelmi ár alatt értékesítette.

Volt olyan vádlott is, aki a boltokban 40 ezer forintba kerülő készülékért csupán egy doboz cigarettát kért cserébe. Azoknak a vásárlóknak, akik tudtak a lopott hajszárítók bűnös eredetéről, orgazdaság miatt kell felelniük. A vádlottak összesen 392 ezer forint kárt okoztak a cégnek. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben pénzbüntetés kiszabására, illetve próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában