gyakorlat

2018.05.10. 17:05

Több száz hektáros erdő állt lángokban Karádon

A feltételezés szerint lángra kapott a somogyi falu külterületén egy több száz hektáros, vegyes lombhullató erdőrészlet.

Góz Lilla

– Somogy értékes erdő állományát meg kell óvnunk, ennek a kincsnek a védelme közös feladatunk – mondta Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató a Karádon tartott gyakorlat megnyitóján.

A feltételezés szerint lángra kapott a somogyi falu külterületén egy több száz hektáros, vegyes lombhullató erdőrészlet. Az élénk észak-nyugati szél miatt a száraz aljnövényzeten gyorsan terjedt a tűz. A mintegy húszéves lombos erdőben koronaégés is kialakult.

Siófoki, kaposvári, nagyatádi, marcali és barcsi hivatásos, valamint a balatonboglári önkormányzati, továbbá a karádi önkéntesek dolgoztak a tűz körülhatárolásán. A lángok továbbterjedésének megfékezésében egy helyi vállalkozó is közreműködött erőgépével.

Az értékelés során Kóbor Csaba tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő azt mondta: hasznos tapasztalatokat szereztek a gyakorlat résztvevői, a szélesebb együttműködést igénylő, nagy kiterjedésű erdőtüzek oltási munkálatainak gyakorlása során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában